ZARÁNDOKLAT- NAGYBAJOMI KOLPINGOSOK MEGYÉNK HITÉLETÉBEN

2019. szeptember 8-án Kisboldogasszony ünnepén került sor a segesdi Fájdalmas Szűzanya kegyhelyén tartott búcsúra. Az ünnepre kétnapos gyalogos zarándoklatot indított a Kaposvári Egyházmegye. A zarándoklat 2019. szeptember 7-én, szombaton indult Kaposvárról és a népes csapat 15 óra körül érkezett meg Nagybajomba, ahol Horváth András atya fogadta őket. A 18:30-kor kezdődő misén iskolánk két pedagógusa, Harkány Enikő, Végh Csilla, ill. egy tanulója, Csonka Alexandra (KSZ12) vett részt. A Kaposvárról zarándoklók ezután a Nagybajomi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában tértek nyugovóra. Vasárnap reggel a parókián elfogyasztott reggeli után aztán iskolánk igazgatója, Laki-Lukács Péter és további két tanuló, Illés Norbert (10. osztály) és Tuza Nikolett (10. osztály) is becsatlakozott a fent említett pedagógusok és tanulón kívül a zarándoklatba, mely Böhönye felé vette az irányt. Egy rövid szeretetvendégség után, a menet Segesdre, a végállomásra tartott, miközben a Kötél Egyesület autós felvezetéssel biztosította a balesetmentes közlekedést. A segesdi kegyhelyen Tomanek Péter plébános tartotta a Szentbeszédet, melyben kiemelte a Szűzanya fontosságát és tiszteletét. A zarándoklaton résztvevő pedagógusok és gyerekek vallási kegyben és áhítatban részesültek, gazdagítván ezáltal hitüket, lelküket, Isten iránt érzett elkötelezettségüket.