SZTV Döntő 2019

Nagybajomi Kolpingos lett a Pék Szakma Sztárja 2019-ben

Herold Péter felült a „Pékek trónjára”

Herold Péter, iskolánk kiváló tanulója, bekerült az Agrár Szakma Sztár Fesztiválra, ahol az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) keretében 9 szakképesítésben, míg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) keretében 11 szakképesítésben (dísznövénykertész, édesipari termékgyártó, erdészeti szakmunkás, gazda, húsipari termékgyártó, kertész, lovász, mezőgazdasági gépész, pék, szőlész-borász, virágkötő és virágkereskedő) versenyeztek a tanulók.
Iskolánk óriási örömére Herold Péter, KSZ 12. osztályos tanulónk végig kitűnően versenyezve az első helyezést érte el a pék tanulók közül és ezzel a 2018/2019-es tanév legjobb pék tanulójává választották.
A Fesztivált 2019. április 15-16.-án rendezték Budapesten, a Hungexpón és a Nemzeti Agrárkamara (NAK) szervezte. Ezen eseményt a Pék Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) első fordulója előzte meg, melyet a székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában rendezték meg 2019. március 12-13-14.-én, ahol Péter a 21 induló közül az első három helyezett közé került, mely feljogosította a döntőben való részvételre.
A versenyekre az ország 92 szakképző intézményéből összesen 688 tanuló nevezett be: OSZTV versenyekre 385, SZKTV versenyekre 303 tanuló. A Hungexpón a húszból nyolc szakmában 54 versenyző mérte össze tudását. 2019. április 16-án a húsz szakmát tanulók közül 60 diákot díjaztak a szervezők.
A kamara a fesztivállal azt kívánta elérni, hogy azok a fiatalok, akik agrárszakmát tanulnak, egyúttal a biztos munkát is választják, a számításaikat itthon is megtalálják és biztosított számukra az egyéni boldogulás lehetősége. A fesztivált 3100 látogató tekintette meg.
Az első fordulóval ellentétben, ezen a versenyen már nem volt külön írásbeli és szóbeli vizsga, csak szakmai gyakorlat. Péternek 4 darab finom fonott kalácsot kellett elkészítenie különböző fonási technológiával és 3 x 4 darab brióst, melyek lehettek töltöttek és töltetlenek.
Herold Péter a Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium eddigi legeredményesebb tanulója lett ezzel az első helyezéssel és iskolánkat ez óriási büszkeséggel tölti el. Pétert Ivók Tamás, iskolánk pék szakoktatója készítette fel több órát igénybe vevő külön foglalkozással és iskolánk köszönettel és tisztelettel adózik szakoktatójának.

Az eseményről készült képek itt tekinthetők meg: