SZENT MIHÁLY NAPI FŐZŐ VERSENY-2. helyezés

ISKOLÁNK A SZENT MIHÁLY NAPI FŐZŐ VERSENYEN IS KÉPVISELTETTE MAGÁT, NEM IS AKÁRMILYEN EREDMÉNNYEL!

2019.09.29.-én Szent Mihály napján rendezték meg a Szent Mihály napi főzőversenyt a Szennai skanzenben, ahol iskolánk is képviseltette magát. A néphagyomány szerint Szent György napkor, azaz április 24.-én a legelőre hajtott állatok ilyenkor tértek haza. Ez a nap a pásztorok elszámoltatásának, szegődtetésének időpontja is volt. Sok helyen Szent Mihály napja a szüret megkezdésének az időpontja.

A főzőversenyen 6 csapat vett részt és hagyományos pásztorételeket kellett elkészíteni. A csapatok visszanyúltak a régi receptekhez és nekiláttak a főzésnek. Iskolánk egy régi pásztorétel, a ’slambuc’ elkészítését vállalták, mely leginkább a krumplis tésztához hasonlít, bográcsban készül és gazdagon meg van rakva hússal, szalonnával. Úgy tűnik nagyon ízletesre sikeredhetett, hiszen a hat csapat közül az előkelő második helyet szerezte meg iskolánk, amely Farkas Istvánné, Brigi néni, Végh Csilla oktatók, Endrédi Katalin és családja, ill. Huszár Gertrúd (9A), Endrédi Tamás (9A), Csonka Alexandra (KSZ12), valamint Bozsoki Richárd (KSZ12) tanulókból tevődött össze. Iskolánk gratulál a résztvevőknek a sikerhez, a pazar részvételhez!