Szemétszedés

Szemétszedés, Nagybajom

2018 március 22-én pénteken a Nagybajomi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium tanulói és pedagógusai is részt vettek a tavaszi szemétszedési akcióban Nagybajom kijelölt részein. Az osztályaink (9.A., 9. szakács csoport, 10 festő, mázoló, tapétázó csoport) területet kaptak maguknak az iskola környékén. Kesztyűvel és zsákkal felszerelve megtisztítottuk a kijelölt körzeteket. Az iskolánk környékét (Templom u.) illetve a környező utcákat (Rózsa, Zrínyi) jártuk be. Árkok, járdák, zöldterületek eldobált hulladéka került zsákokba.

Leginkább csomagolóanyagok, fém és műanyag italos dobozok, üvegek, de találtunk eldobott használt gyerekpelenkát, gyerekjátékokat, élelmiszermaradékot. A terület bejárása során sok illegálisan elhelyezett építési törmeléket, autóalkatrészt, háztartási hulladékot láttunk, amit nem tudtunk felszedni. Három órai munka után nagy mennyiségű szemetet gyűjtöttünk be. Legalább 7 darab 100 literes zsák telt meg. Jövőre nagyobb létszámmal csatlakozunk az akcióhoz.

Az eseményről készült képek itt tekinthetők meg: