Püspöki szentmise

Püspök Úr az iskolánkban

2019. február 6-án nagy megtiszteltetés érte iskolánkat: Varga László kaposvári megyéspüspök látogatta meg diákjainkat és nevelőinket.

Őszinte kíváncsisággal vártuk Püspök Urat, hiszen nem minden nap tisztel meg egy szakközépiskolát ekkora egyházi méltóság. A hívek bérmálását a hagyományok szerint általában püspök végzi – az elmúlt években többször is megtette ezt Balázs Béla Püspök Úr. De ez egy „szimpla” hétköznapi alkalom volt, a szokásos, órarend szerinti Szentmisére érkezett Varga László Püspök Úr.

Mindenki érezte, hogy ez a nap egy kicsit más, mint a többi: máskor bizony noszogatni kellett az ifjúságot, hogy induljunk a templomba. Most sokan már szünetben a kapuban lesték, mikor érkezik a püspöki automobil. Izgultunk, hogy lesz-e Szentmise előtt idő akárcsak egy szót is váltani „Laci Atyával”.

Nagy várakozással mentünk át a templomba. A diákok azt találgatták, milyen egy püspöki Szentmise, a nevelők abban reménykedtek, a fiatalok izgatottsága nem okoz kellemetlen pillanatokat.

A Püspök Úr prédikációja egy pillanat alatt elnyerte a fiatalok figyelmét. Egy gyakori reklám szövegére építette gondolatait. „Élj, változz, szeress!” Szeretni és szeretve lenni – ez tartja életben az embert. Szeretni az Életet, mert azt ajándékba kaptuk. Vigyázni rá.

Hétköznapjaink sorában egy kicsit visszapillantottunk: valamennyien Balázs-áldásban részesültünk, hogy ne legyünk betegek, és egy kicsit előre is tekinthettünk: Püspök Atya megáldotta végzőseink szalagjait, hogy sikerrel vegyék az előttük levő akadályokat, a néhány hét múlva esedékes szakmunkás vizsgát.

A Szentmise után Püspök úr meglátogatta iskolánkat – nem először járt nálunk: tartott már itt Szentlélek szemináriumot. Kifejezte köszönetét az iskolánkban folyó nevelő-oktató munkáért, mi pedig hálásak voltunk, hogy számos teendője között szakított ránk egy kis időt, hogy erősítse hitünket: itt tanulni és tanítani szép és érdemes.

Bővebb (fényképes) beszámoló itt található: https://www.magyarkurir.hu/hirek/a-nagybajomi-kolping-iskolaba-latogatott-varga-laszlo-puspok

Az eseményről készült fényképek itt tekinthetők meg: