PÉK HAGYOMÁNYŐRZŐ, POZSONYI KIFLI KÉSZÍTŐ ÉS MÉZESKALÁCS DÍSZÍTŐ VERSENY 2019.

PÉK HAGYOMÁNYŐRZŐ, POZSONYI KIFLI KÉSZÍTŐ ÉS MÉZESKALÁCS DÍSZÍTŐ VERSENY 2019.-ISMÉT KOLPINGOSOK A DOBOGÓN

A Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola Almádi utcai telephelye (1148 Bp. Almádi u. 3-5.) adott otthont az idei Pék Hagyományőrző, Pozsonyi Kifli, Mézeskalács Díszítő és Kézi Konyakos Meggy Készítő Versenynek 2019.10.12.-én szombaton. Iskolánk az első három versenyszámban képviseltette magát és hagyományunkhoz méltóan ismét kiválóan szerepelt.

A Pék Hagyományőrző Versenyen 7 iskola kétfős csapata indult, iskolánkat Csendes Patrícia (10A) és Bozsoki Richárd (KSZ12) képviselte és a 3. helyezést érték el, aranyérmes minősítéssel. A verseny három részből állt: az első részben a csapatoknak 8 percben kivetítőn kellett a ’Perecek’ témakörében egy bizottság előtt prezentálnia. A második részben gyakorlati feladat keretében 8 termék közül végül 5 darab félkilós kulcsos kalácsot, ill. 1 darab ostoros kalácsot kellett a csapatoknak elkészíteniük. Míg a harmadik feladatot egy TOTÓ jellegű írásbeli feladat képezte. Gratulálunk a szép eredményhez!

A Pozsonyi Kifli Verseny egyéni verseny volt, iskolánkat Varga Dominika (10A) képviselte és a negyedik helyet sikerült megszereznie, szintén aranyérmes minősítéssel. 4 óra alatt 20 db. mákos pozsonyi kiflit patkó formában, és 20 db. diós pozsonyi kiflit C betű formában kellett az indulóknak elkészíteniük. Szép volt Dominika!

A Mézeskalács Díszítő Verseny szintén egyéni versenyszám volt és Széll Szilvia Kitti (11A) küzdött a porondon. A versenyre szintén 4 óra állt rendelkezésre és a feladat az volt, hogy 5 különböző díszítés kerüljön a versenyzők által magukkal hozott kész, megsütött mézeskalács lapra. Kitti végül a negyedik helyre került, ezüstminősítéssel. Gratulálunk!

Iskolánk külön hálával adózik Buda Renáta oktatónak a diákok elméleti felkészüléséért, valamint Ivók Tamás és Héjjas András gyakorlati szakoktatóknak a diákok gyakorlati felkészüléséért. Köszönjük Reni néni, Tamás és András bácsi!